latinica  ћирилица
17/10/2019 |  16:51 ⇒ 18/10/2019 | 21:20 | Аутор: Агенције

Добој: Нестала средњошколка (16)

Алмаса Асанов (16) из Горњег Придјела, ученица добојске Угоститељске и трговинске школе, није се у сриједу вратила кући након наставе, па је њена тетка Мејра Асанов исте вечери пријавила нестанак Полицијској управи Добој.
Алмаса Асанов - Фото: nezavisne novine
Алмаса АсановФото: nezavisne novine

Полицијска управа Добој трага за шеснаестогодишњакињом из добојског насеља Придјел Горњи, чији је нестанак пријављен, речено је у овој управи.

Из полиције наводе да је нестанак малољетнице пријављен синоћ у 21.10 часова.

На друштвеним мрежама објављено је да је ријеч о Алмаси Асанов, ученици другог разреда средње школе, која се јуче након наставе није вратила кући.

Телефон малољетнице је од сриједе искључен, а потрага за њом још траје.

Алмасина тетка Мејра каже да се дешавало раније да њена сестричина оде од куће, али се брзо враћала.

- Било је накратко, али се врати. Није никада било овако нешто, да се не појави јуче од 12 сати. Забринута сам. Није ни из школе бјежала, стално провјеравам - каже Мејра.

Алмасина мајка је умрла када је она имала пет година, а њен отац, који је из Сенегала, у БиХ је боравио као припадник мировних снага и након окончане мисије се вратио у своју земљу.

Алмаса је висока 170 центиметара и тешка око 60 килограма, а када се удаљила у засад непознатом правцу на себи је имала црни дукс и фармерке, црвену мајицу, патике, а на леђима ранац.