latinica  ћирилица
17/10/2019 |  15:53 ⇒ 16:17 | Аутор: СРНА

Додјела подстицаја за мале инвестиционе пројекте

Влада Републике Српске данас је на сједници одржаној у Источном Сарајеву дала сагласност Министарству привреде и предузетништва на план утрошка 1.400.000 КМ за период од 1. јануара до 31. децембра, а средства из ове одлуке користе се за додјелу подстицаја за мале инвестиционе пројекте.
Новац - Фото: илустрација
НовацФото: илустрација

Ријеч о пројектима чији је предмет набавка савремених технологија и опреме и које реализују привредни субјекти у индустрији текстила, одјеће и обуће, индустријској преради дрвета, преради дрвета и производа од дрвета и производњи намјештаја, металној и електро-индустрији, индустрији гуме и пластике, папирној и графичкој индустрији, индустрији грађевинских производа, односно производњи осталих производ од неметалних минерала.

За реализацију ове одлуке задужени су Министарство привреде и предузетништва и Министарство финансија.

Влада Републике Српске донијела је одлуку о преусмјеравању нераспоређених 852.683 КМ из Акционог плана запошљавања у Републици Српској за 2019. годину, с циљем потпуне реализације овог плана, на финансирање "Програма подстицања развоја предузетништва код младих старости до 35 година - Стартап Српска".

Ријеч је о нераспоређеним средствима из Програма финансирања запошљавања и самозапошљавања дјеце погинулих бораца Војске Републике Српске, демобилисаних бораца и ратних војних инвалида Војске Републике Српске "Заједно до посла" од 281.000 КМ, из Програма подршке запошљавању младих са ВСС у статусу приправника од 191.183 КМ, из Програма обуке, доквалификације и преквалификације од 4.500 КМ, те из Програма запошљавања и самозапошљавања циљних категорија у привреди у износу од 376.000 КМ.

За реализацију ове одлуке задужени су Министарство рада и борачко-инвалидске заштите и Завод за запошљавање Републике Српске.

Влада Републике Српске усвојила је данас и информацију о обезбјеђењу капацитета за потребе Студентског центра у Лукавици у Источном Новом Сарајеву, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Задужено је Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво и Студентски центар у Лукавици да предузму неопходне активности за куповину и реконструкцију стамбено-пословне зграде у овом насељу.

Средства за реализацију овог закључка у износу од 6.000.000 КМ са ПДВ-ом, обезбијеђена су у Буџету Републике Српске у одређеној динамици, саопштено је Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.

Задужена су Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво и Министарство финансија да обезбједе неопходна средства за опремање објекта у износу од 1.500.000 КМ.

Повезане вијести:

Јавно-приватно партнерство ојачаће привредни потенцијал Српске

Усвојена информација о пројекту изградње научнотехнолошког града

Одлука о изградњи студентског дома у Источном Сарајеву