latinica  ћирилица
17/10/2019 |  15:39 ⇒ 17:48 | Аутор: РТРС

У бањалучком насељу Пријечани почела санација клизишта

Изградња савремене саобраћајнице за Пријечане, чији је први дио завршен прошле године, настављена је данас, у оквиру радова вриједних 1,13 милиона КМ. Уз наставак саобраћајнице, уједно ће бити санирано и велико клизиште уз ријеку Врбас.

Градоначелник Игор Радојичић, који је присуствовао почетку радова, подсјетио је да је прошле године завршена већа дионица пута у насељу Пријечани, те прецизирао да се, у првој фази наставка овог пројекта, изводе радови на подручју клизишта у дужини 200 метара.

– Заједно са „Водама Српске“, настављамо радове на саобраћајници за Пријечане која подразумијева врло озбиљну санацију клизишта у дужини од 200 метара – рекао је Радојичић и додао да ће, по санацији клизишта, у другој фази отпочети радови на изградњи саобраћајнице.

Према пројекту, уз нову саобраћајницу, биће изграђена канализација, пјешачке стазе, јавна расвјета и аутобуско стајалиште.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић рекао је да се рјешавањем ове критичне тачке у насељу Пријечани стварају претпоставке да се ова саобраћајница ради у пуном профилу до центра насеља и даље према Лакташима.

Он је позвао мјештане на стрпељење због предстојећих, обимних радова, истичући да ће се настојати да током изградње обуставе саобраћаја на овој диониоци буду у што краћим интервалима.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Пријечани Дарко Шкобић пренио је да су мјештани задовољни због наставка овог пројекта и напоменуо да ће овај пут бити од великог значаја за све становнике овог краја.

Вриједност радова на санацији клизишта и изградњи пута износи 1,13 милиона КМ а предузеће „Козара путеви“ има рок од 200 дана за реализацију пројекта.

Ови радови изводе се у оквиру великог инвестиционог циклуса „Бања Лука се гради“.