latinica  ћирилица
17/10/2019 |  14:52 ⇒ 15:01 | Аутор: СРНА

У Новом Саду промовисана јахоринска гондола

Гондола "Јавор-Партизан" - најновија туристичка понуда олимпијске планине Јахорине, која у једном часу може да превезе чак 2.700 скијаша до жељених стаза, представљена је данас у Новом Саду.
Јелена Шкрба - Фото: СРНА
Јелена ШкрбаФото: СРНА

Маркетинг менаџер Олимпијског центра "Јахорина" Јелена Шкрба рекла је да Нови Сад није случајно изабран за промоцију јахоринске гондоле.

- Велики број Новосађана походи Јахорину у вријеме сваке скијашке сезоне и веома ми је драго што ће њима и свим другим љубитељима планине ове сезоне на располагању бити и јахоринска гондола, најновије чудо технике када је ријеч о превозу скијаша и до атрактивних стаза и непоновљивих природних љепота олимпијске планине - рекла је Шкрба новинарима на централном новосадском Тргу слободе.

Шкрба је позвала Новосађане да дођу на Јахорину 30. новембра, када ће гондола званично бити пуштена у рад.

- За све који тог дана дођу на Јахорину припремили смо концерт једне велике балканске диве. Могу им обећати незаборавно вече које ће памтити цијелог живота - рекла је Шкрба.

Према њеним ријечима, зимска сезона на Јахорини званично ће бити отворена 7. децембра.

- Сезону ће концертом отворити легендарни рок музичар Брајан Фери. Осим његовог концерта, на Јахорини ће тог дана тог дана бити одржана и једна занимљива манифестација - најавила је Шкрба.

Она је навела да је гондола дужине 1.100 метара, као и да има 36 кабина, које могу да приме по 10 људи.

- У оквиру гондоле је и једна ВИП кабина - намијењена онима који желе да проведу романтичне вечери на Огорјелици, највишем врху Јахорине - рекла је Шкрба.

Шкрба је захвалила Новосадском сајму, који је Олимпијском центру "Јахорина" додијелио престижно признање за најбољи ски-центар у организовању манифестација.

Промоција гондоле и туристичке понуде Јахорине у Новом Саду трајаће до уторка, 22. октобра.

Гондола "Јавор–Партизан" један је од најзначајнијих инфраструктурних пројеката на Јахорини, захваљујући којем ће бити елиминисане гужве у зимској сезони и растерећена централна стаза.

Јахоринска гондола радиће и у екстремним условима - при великим вјетровима и магли.