latinica  ћирилица
17/10/2019 |  14:31 ⇒ 19:55 | Аутор: СРНА

На потезу менаџмент Шума Српске

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да руководство Шума Републике Српске има пуну подршку да иде у сређивање стања у предузећу и да очекује од њих конкретне мјере и потезе.

- Овдје нема заштићених. Сви који буду губиташи, мораће своје фотеље да уступе неком другом. То је сасвим, сасвим јасно. Сви који мисле да се овдје ради о неким козметичким промјенама, нису у праву - рекао је премијер Српске.

Вишковић је истакао да очекује да га директор предузећа Шуме Српске Славен Гојковић данас на састанку у Источном Сарајеву упозна о актуелној проблематици у овом предузећу.

- Оно што је тражио менаџмент овог предузећа од Владе Републике Српске и ресорног министарства, ми смо урадили. Сада очекујемо од њих конкретне мјере и потезе. Према томе, све даље активности зависе од руководства предузећа - рекао је Вишковић на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву, након сједнице Владе.

Вишковић је изразио жељу да предузеће Шуме Републике Српске"постане профитабилна фирма и да од тога корист имају и буџет и грађани Републике Српске, јер су шуме јавно добро.

Говорећи о стању у Рафинерији нафте Брод, Вишковић је рекао да би рафинерија требало да се након прошлогодишње хаварије и санације стања већ половином наредне године врати у производњу.

Вишковић подсјећа да је ових дана у току гасификација у рафинерији из правца Славонског Брода, што је јасна потврда да нема ријечи о напуштању овог капацитета, нити прекиду производње.

Он је рекао да Влада Републике Српске прати ситуацију у тој компанији и да је ресорни министар Петар Ђокић директно задужен за контакте са руководством рафинерије, која је у приватном власништву.

Вишковић је потврдио да су у тој компанији неки радници због смањења производње послати кућама, а неки су добили о отказе.

Он је додао да Рафинерија уља у Модричи уредно измирује обавезе и да је остало да уплати још око осам милиона КМ, а у моменту потписивања уговора о приватизацији ова фирма била је дужна 127 милиона КМ.