latinica  ћирилица
17/10/2019 |  14:13 | Аутор: СРНА

Ђокић: Српска креира амбијент за инвестирање

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је данас на Свјетском конгресу предузетника у Скопљу да Српска улаже максималне напоре на реформисању законодавства да би оно било стимулативно за свакога ко жели да инвестира у Републику Српску.
Петар Ђокић у Македонији - Фото: СРНА
Петар Ђокић у МакедонијиФото: СРНА

- У Републику Српску је у посљедњих шест година инвестирано више од двије милијарде КМ и то највећим дијелом у области енергетике и инфраструктуре - истакао је Ђокић у обраћању учесницима Конгреса.

Он је нагласио да Република Српска у енергетици види један од најважнијих стубова развоја, саопштено је из Министарства енергетике и рударства.

- Поштујући основни циљ овог скупа, а то је да доприносимо повезивању инвестиција и свеукупно економија држава у нашем региону, морам да истакнем да ми са Србијом имамо изванредну сарадњу. Радимо на додатном развоју сарадње са Хрватском. Значај конференције је већи јер знамо да овакви скупови подстичу дијалог и доносе различита искуства која могу дати снажан допринос квалитетнијем и бржем повезивању држава и народа овог региона - истакао је Ђокић.

Он је додао да Српска тежи да оствари што боље економске резултате, те да биљежи годишњи привредни раст од 3,2 одсто.

- До сада су постигнути озбиљни резултати - рекао је Ђокић.

Ђокићу ће вечерас бити уручена престижна интернационална награда и признање које се додјељује заједницама и институцијама са извршним овлаштењима за креирање доброг амбијента за развој пословне климе и предузетништва у средњој и југоисточној Европи "Глобаллоцал".

На Конгресу учествује око 500 предузетника, академика, научника, те представника владиног и невладиног сектора.

Циљ скупа је јачање сарадње са посебним освртом на оснаживање комерцијалних и економских веза, као и промовисање инвестиционих потенцијала земаља учесница.

Конгрес, који се одржава под покровитељством Владе Сјеверне Македоније, Скопљу почео је јуче, а завршава се сутра.