latinica  ћирилица
17/10/2019 |  13:17 ⇒ 17:20 | Аутор: СРНА

Јавно-приватно партнерство ојачаће привредни потенцијал Српске

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас да је Влада Српске на данашњој сједници у Источном Сарајеву разматрала Нацрт закона о јавно-приватном партнерству, који ће омогућити да ово партнерство заживи с циљем јачања привредног потенцијала у Српској.

- Када је ријеч о измјенама и допунама закона о јавно-приватном партнерству, ми смо у Влади препознали да досадашњи закон није дао очекиване резултате, јер су процедуре биле превише компликоване, што је кочило напредак у овај области - рекао је Вишковић на конференцији за новинаре у сједишту Републике Српске у Источном Сарајеву.

Према његовим ријечима, нови закон ће те процедуре много олакшати и скратити, а омогућиће и дијалог и учешће и представника и јавног и приватног сектора, као и страних улагача и партнера.

Овим законом, појаснио је премијер Српске, биће омогућено да јавно-приватно партнерство заживи у Републици Српској, што је у складу са дугорочним циљем Владе - јачања привредног потенцијала.

Вишковић је додао да је било ријечи и о приједлогу Стратегије за борбу против сајбер криминала, што је, као је нагласио, изузетно значајна стратегија за Републику Српску, посебно због опасности које са интернета вребају дјецу и омладину.

- Желимо да заштитимо најмлађу популацију у Српској од било ког облика злостављања - поручио је Вишковић.

Он је потврдио да је данас донесена и одлука о изградњи студентског дома у Источном Сарајеву с циљем додатног доприноса Владе Републике Српске бољем студентском стандарду.

Према његовим ријечима, Скупштина града Источно Сарајево дала је добар приједлог за локацију овог дома, а обавеза Владе је да обезбиједи студентима нови дом и олакша им студирање.

Предсједник Владе Републике Српске подсјетио је да су министри из његовог кабинета ових дана обишли Сарајевско-романијску регију, гдје су се упознали о ситуацији у институцијама и предузећма на овом подручју.

Повезане вијести:

Усвојена информација о пројекту изградње научнотехнолошког града

Одлука о изградњи студентског дома у Источном Сарајеву