latinica  ћирилица
15/10/2019 |  18:20 ⇒ 20:09 | Аутор: РТРС

Робокидс центар организује курсеве за тонске техничаре

Робокидс центар у сарадњи са Компанијом Прорент организује курсеве за тонске техничаре. Циљ је, прије свега, преквалификација и стручно оспособљавање. Курс који почиње 4. новембра трајаће три мјесеца, а подразумијева теоретску и практичну наставу.

Већ од 4. новембра 12 полазника имаће прилику за преквалификацију у тонског техничара. Компанија Прорент и Робокидс центар остварили су сарадњу чији је циљ оспособљавање младих људи за савремене технологије.

Курс ће бити организован у склопу Дигитал џобс пројекта који проводи Робокидс уз подршку Амбасаде Шведске у БиХ и Инситута за развој младих "Култ" из Сарајева, истакла је Сабина Плетикоса, менаџер Робокидс центра.

Пријаве за тромјесечни курс заинтересовани ће моћи предати до 4. новембра, лично у просторијама Робокидса Бањалука или путем веб странице.

- Кандидати не морају да имају третходно предзнање из ове области. Довољно је да имају основно техничко предзнање, познавање технологије како би што лакше усвојили материју са курса. Оно што је пожељно, а што волимо да нагласимо, је да имају склоност и додирне тачке са музиком јер је то, ипак, курс за тонске техничаре - изјавила је Тијана Миловановић, пројект менаџер компаније Прорент.

Прорент и Робокидс планирају да наставе овакве и сличне пројекте едукације чији је циљ преквалификација.