latinica  ћирилица
15/10/2019 |  18:12 | Аутор: СРНА

Дачић: Приштина није имала ни промил шанси да постане члан Интерпола

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да је Приштина повукла кандидатуру за чланство у Интерполу јер је схватила да не постоји ниједан промил шанси да такозвано Косово постане члан те међународне полицијске организације.
Ивица Дачић (Фото: Драган Кујунџић) - Фото: ТАНЈУГ
Ивица Дачић (Фото: Драган Кујунџић)Фото: ТАНЈУГ

- То је доказ ојачане међународне позиције Србије и дефинитиван крај илузије да је Приштини све дозвољено. Самим тим, једнострани акти Приштине више не могу да прођу док је Србија јака - нагласио је Дачић.

Он је напоменуо да је за такозвано Косово било боље да се није ни кандидовало јер би гласање показало колико су изгубили ранију подршку, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

Према његовим ријечима, то је резултат политике предсједника Србије Александра Вучића, Владе Србије и Министарства спољних послова.

- У протеклих седам дана потврде тога добио сам у разговорима са министрима спољних послова 81 земље - навео је Дачић.

Он је захвалио свим земљама које поштују територијални интегритет Србије.

- Захваљујем колегама из Министарства унутрашњих послова Србије са којима смо напорно радили на остваривању овог циља - навео је Дачић.

Амбасади Србије у Паризу данас је достављена нота у којој Рамуш Харадинај повлачи захтјев за чланство самопроглашеног Косова у Интерполу.