latinica  ћирилица
15/10/2019 |  15:36 ⇒ 19:41 | Аутор: СРНА

Полицијски инспектор из Брчког ухапшен због примања мита

Инспектор Јединице криминалистичке полиције у Брчком чији су иницијали Ј.Ј. /45/ ухапшен је због примања мита у акцији полиције Брчко дистрикта у сарадњи са Полицијском управом Бијељина, рекао је шеф полиције Брчко дистрикта Горан Писић.

Инспектор је ухапшен јуче у полицијској акцији "Лисац" због сумње да је уцјењивао педесетдеветогодишњу жену из Бијељине и од ње изнуђивао новац користећи информације које је имао као полицајац.

Током претреса возила и локација које је користио ухапшени пронађено је и одузето 16.000 КМ, три војне пушке, четири мобилна телефона и муниција различитог калибра, рекао је Писић новинарима.

Он је навео да је ово кривично дјело почињено на штету женске особе из Бијељине чији су иницијали Р.Р. /59/, те да ће ухапшени полицијски службеник током дана бити предат Тужилаштву Брчко дистрикта.

"Инспектор је користио своја полицијска овлашћења, односно информације које су њему као полицијском службенику биле доступне, тако што је уцјењујући ту особу од ње изнуђивао новац", рекао је Писић и додао да је на тај начин Ј.Ј. ометао службене радње полиције и Тужилаштва Брчко дистрикта у различитим предметима.

Он је напоменуо да је акција резултат двогодишњих активности полиције Брчко дистрикта и Јединице за професионалне стандарде, а које су усмјерене на сузбијање корупције у властитим редовима.

Полицијска акција "Лисац" спроведена је по наредби Основног суда и под надзором Тужилаштва Брчко дистрикта у координацији са Окружним тужилаштвом Бијељина.