latinica  ћирилица
15/10/2019 |  12:04 ⇒ 12:20 | Аутор: СРНА

Касиповић - Кавалек: За операционализацију закона о звиждачима

Министар правде Републике Српске Антон Касиповић и новоименовани шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ Кетлин Кавалек констатовали су данас да Српска кроз Закон о заштити лица која пријављују корупцију има одличан законски оквир који регулише ту област, као и да у наредном периоду треба радити на операционализацији тог рјешења.
Касиповић - Кавалек -
Касиповић - Кавалек

На састанку у Бањалуци Касиповића и Кавалекове истакнуто је да је потребно упознати ширу јавност о одредбама тог закона и механизмима заштите који пружа грађанима.

Из Министарства правде Српске саопштено је да су Касиповић и Кавалекова разговарали о актуелним темама које се односе на област правосуђа и владавину права, као и о унапређењу сарадње са Мисијом ОЕБС-а у БиХ на плану борбе против корупције.

Касиповић је упознао Кавалекову о резултатима активности које је ресорно министарство спровело, те законским и подзаконским актима који су предвиђени у овој години, међу којима је рад на Закону о испитивању поријекла имовине.

С обзиром на то да је Министарство правде Републике Српске носилац и координатор свих антикорупционих активности у Републици Српској, овом приликом је истакунта одлична досадашња сарадња на пољу борбе против корупције.

Касиповић је навео да је ресорно министарство у потпуности опредијељено за сарадњу, те спровођење заједничких пројеката и антикорупционих активности које за циљ имају унапређење борбе против корупције и превенцију ове негативне појаве.

Закључено је да ће, и у наредном периоду, бити настављена добра сарадња Министарства правде Републике Српске и Мисије ОЕБС-а у БиХ.