latinica  ћирилица
12/10/2019 |  20:38 ⇒ 20:52 | Аутор: СРНА

Вишеград: Студенти музичке академије одржали концерт

Студенти Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву одржали су концерт у биоскопу "Доли Бел" у Андрићграду, поводом Дана библиотекара Републике Српске и 127 година од рођења Иве Андрића.
Студенти Музичке академије Универзитета у И. Сарајеву - Фото: СРНА
Студенти Музичке академије Универзитета у И. СарајевуФото: СРНА

Продекан за умјетнички и научно-истраживачки рад Музичке академије Биљана Штака рекла је да је ово прилика да се представе вишеградској публици.

Предсједник Друштва библиотекара Републике Српске Стојка Мијатовић изразила је задовољство што су студенти и професори Музичке академије увеличали Дан билолиотекара.

- Библиотекари су везани за име и дјело Иве Андрића и зато су одабрали дан Андрићевог рођења за Дан бибилиотекара. Иво Андрић је путоказ многим библитекама, а свој фонд Нобелове награде је подијелио бибиотекарима БиХ - подсјетила је Мијатовићева.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да општина подржава све културне манифестације у овој локалној заједници.

Организатори концерта су Друштво бибилиотекара Републике Српске, Српско просвјетно и културно друштво "Просвјета" и општина Вишеград.