latinica  ћирилица
12/10/2019 |  17:38 | Аутор: ТАНЈУГ

Путин: Не весели нас ширење НАТО-а ка границама Русији

Руски предсједник Владимир Путин наводи да напредак НАТО алијансе ка руским границама не весели Москву. Додаје да ће се Москва повући из Сирије ако будућа влада те земље одлучи да руска војска треба да оде.

Владимир Путин наводи да се инфраструктурни објекти тог војног блока шире према руским границама.

- То је војни блок и када се његови инфраструктурни објекти шире према нашим границама, то нас не чини срећним - рекао је Путн у интервјуу за Раша тудеј и Скај њуз Арабија телевизију, преноси Тас. 

Како је рекао, Русија на то гледа као на претњу, иако НАТО покушава да убједи Русију да није пријетња.

- Увијек смо то осјећали и више пута смо им говорили о томе, али они су непрестано одговарали не бојте се, то није против вас, нема зашто да се плашите, НАТО трансформише, више није војна организација, није агресивна - рекао је руски предсједник Русије.

Како је рекао, постоје подаци о војној подршци земљама чланицама НАТО-а.

Због тога ће, додао је Путин, Русија наставити да ради на унапређењу наоружања како би одговорила на сваки вид агресије.

- Русија поседује најсавременије оружје, које нико на свијету нема - рекао је предсједник Русије.

Током интервјуа за РТ, Ал Арабију и Скај Њуз Арабију Путин се освнуо на ситуацију у Сирији и рекао да Сирију треба да напусте они који су илегално присутни у страној земљи.

- Ако будућа легитимна влада Сирије каже да јој није потребно да руске трупе остану у земљи, онда ће се то односити и на Русију - додао је руски лидер.

Према његовим ријечима, Русија наставља да разматра страно војно присуство у Сирији са Ираном, Турском и САД.

- Увијек сам говорио нашим колегама да постоји потреба да се Сирија ослободи страног војног присуства - рекао је Путин, преноси Тас.

Нагласио је и потребу да се у потпуности успостави поновни територијални интегритет Сирије.