latinica  ћирилица
12/10/2019 |  16:34 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

У Београду промовисана јахоринска гондола

На почетку Кнез Михајлове улице, најпрометније београдске пјешачке зоне, постављени су нови туристички садржаји Олимпијског центра Јахорина и јахоринска гондола "Јавор-Партизан". Промоција у Србији је веома важна, јер више од 50 одсто туриста који посјећују Јахорину долази управо из ове земље.

Прва кабинска јахоринска гондола "Јавор-Партизан" има 36 кабина за смјештај по десет особа.

Дужина гондоле је 1.100 метара, капацитет је 2.700 скијаша на сат што ће додатно повећати брзину превоза скијаша до врха планине. Испод гондоле изграђене су три нове стазе од којих једну покрива систем за осњежавање.

- Ове године смо урадили, поред те три стазе, још двије нове. За све стазе урађена је хомологација по фис стандардима, благе, проширене стазе, идеалне за почетнике - каже Дејан Љевнајић, директор ОЦ Јахорина.

У развоју зимских спортова, на нивоу Републике Српске у наредне четири године договорена су још четири нова пројеката вриједности око 150 милиона КМ.

- То су изградња ски центра "Игришта" који ће бити под јурисдикцијом ОЦЈ, једна мања ски стаза на Мањачи, спајамо гондолу Равна планина-Јахорина, повезаћемо гондолом Пале и Јахорину и капитални, кључни пројекат јесте гондола од Источног Сарајева до Јахорине - рекао је Недељко Елек, предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра Јахорина.

Млађен Цицовић, шеф Представништва Републике Српске у Србији наводи да је менаџмент ОЦЈ потпуно посвећен послу, зна шта хоће и прати свјетске трендове. Он истиче да својим приступм, не само да су вратили олимпијски сјај Јахорини, већ су новим садржајима туристичку дестинацију Јахорине учинили јако интересантном.

Промоција Јахорине у Београду трајаће до сљедећег понедјељка, а заинтересовани ће моћи и да учествују у наградној игри, гдје су предвиђени ваучери за скијање и боравак на планини.

Након Београда промоција Јахорине биће одржана и у Новом Саду од 17. до 20. октобра.