latinica  ћирилица
12/10/2019 |  09:28 ⇒ 11:20 | Аутор: СРНА

Турска војска појачала бомбардовање

Турске снаге појачале су бомбардовање око града Рас ал Аин на сјевероистоку Сирије, четвртог дана офанзиве против курдске милиције, након што су се америчке трупе у региону нашле на удару артиљерије са турских положаја.

Види се густ црн дим око града, један од два погранична који је мета у овој офанзиви, рекао је репортер Ројтерса.

ИУ граду одјекује интензивна паљба, док га надлијећу борбени авиони.

Нешто мирније је у Тел Абјаду, другој мети офанзиве, граду 120 километара ка западу, гдје се само повремено чује артиљеријска паљба, преноси Ројтерс.

Пентагон је саопштио да нико од њихових војника није рањен у турској ватри у близини града Кобанија, 60 километара западно од главног подручја сукоба.

САД су појачале напоре да убиједе Анкару да прекине напад на курдске снаге, наводећи да Анкара наноси велику штету државним односима и да би се могла суочити са санкцијама.

Турска је покренула офанзиву након што је амерички предсједник Доналд Трмап разговарао телефоном са турским лидером Тајипом Ердоганом и повукао америчке трупе које су се бориле заједно са Курдима.

Ердоган је синоћ одбацио међународне критике због војне операције и рекао да Турска неће прекинути инвазију без обзира шта неко каже.

Турски напади на Сирију  (Фото:Ruters)