latinica  ћирилица
12/10/2019 |  08:30 | Аутор: СРНА

Јутарња магла на дионицама у котлинама и поред ријека

Јутарња магла смањује видљивост на дионицама у котлинама и уз ријечне токове, посебно на путевима уз Сану, Уну, Саву, Дрину, Врбас, Босну и Спречу, те мјестимично на магистралном путу Сарајево-Коњиц-Јабланица, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Магла - Фото: илустрација
МаглаФото: илустрација

Возачима се савјетује опрез при вожњи и на дионицама које пролазе кроз усјеке због могућих одрона.

Застоја и посебних ограничења нема, али се током дана може очекивати.

На подручју Требиња данас ће због Балканског првенства у друмском бициклизму од 14.00 до 16.30 часова бити обустављен саобраћај на дионици магистралног пута, од раскрснице улица Душанова и Преображенска до мјеста Љубово.

Обустава ће бити и сутра на снази од 9.00 до 15.00 часова на истој дионици магистралног пута, као и од 11.00 до 12.30 часова на дијелу пута од раскрснице за Град Сунца до укрштања са магистралним путем који ту пролази.

Због санационих радова до 14. октобра у периоду од 7.00 до 17.00 часова на магистралном путу Бањалука-Челинац у мјесту Ада возила ће саобраћати једном траком.

Радови се изводе и на дионици Клашнице-Прњавор у мјесту Поточани од 8.00 до 17.00 часова и у том периоду возила саобраћају једном траком.

На ауто-путу Градишка-Бањалука радови се изводе на локалитету Маховљанске петље, а у току је и постављање наплатних станица Александровац и Нова Топола.

Режим саобраћаја због радова је измијењен на подручју Приједора гдје је у току изградња кружног тока, Дрињача-Милићи-Власеница, Котор Варош-Ободник, Крупац-Богатићу на подручју општина Источна Илиџа и Трново, те Јоховац-Руданка, као и на регионалном путу Шековићи-Цапарде и Источно Сарајево-Требевић-Пале, гдје је забрањен саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази три и по тоне.

Због клизишта и даље се успорено саобраћа на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, те на локалном путу Горња и Доња Пискавица у мјесту Стрике, док је обустављен на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град.

На подручју Бањалуке вечерас ће због Бизнис трке за фирме од 17.00 до 21.00 час бити потпуно обустављен саобраћај у Улици Теодора Колокотрониса и на дијелу Улице Патре /кружног тока/ до раскрснице са Булеваром цара Душана, те у Улици Краља Петра Првог Карађорђевића, од раскрснице Булевара цара Душана и Теодора Колокотрониса до раскрснице Алеје светог Саве и Улице Вука Караџића.

Обутава саобраћаја биће на снази и сутра због Међународног скупа љубитеља "алфа ромео" аутомобила од 10.00 до 12.30 часова и то на дијелу Улице Краља Петра Првог Карађорђевића, од раскрснице са Улицом Марије Бурсаћ до раскрснице исте улице са Алејом Светог Саве.

Поводом освештања Храма Покрова Пресвете Богородице у насељима Росуље и Нова Варош сутра ће од 8.00 до 15.00 часова бити обустављен саобраћај на дијелу Улице Милана Радмана, од раскрснице са Улицом Првог крајишког корпуса до раскрснице исте улице са Улицом Драгише Васића и на дијелу Улице Драгише Васића.

Измјене саобраћаја актуелне су и у улицама гдје су у току радови.

На подручју ФБиХ и даље се могу очекивати колоне на магистралном путу Зеница-Немила у тунелу Врандук два, па се на тој локацији током ноћи обуставља саобраћај од пола часа послије поноћи до 4.30 часова наредног дана.

На обилазници кроз насеље Тетово, регионалним путем Немила-Тетово-Зеница, забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази седам и по тона.

Радови су актуелни и на дионици ауто-пута Подлугови-Сарајево запад-Лепеница, као и на магистралним путевима Олово-Кладањ-Ступари, Сребреник-Орашје, Дољани-Метковић, Ланиште-Кључ и Језеро-Јајце.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих задржавања. Гранични прелаз Брчко-Гуња и даље је затворен за теретна возила и аутобусе.