latinica  ћирилица
11/10/2019 |  14:56 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Блокирање изборне воље грађана Српске већ сада кошта милијарду КМ

Примјетно је да само СДС и СДА изврћу тезе на начин да неко блокира рад парламента БиХ, а истина је јасна и видљива свакоме ко жели да је види - Сарајево политичким уцјенама блокира формирање Савјета министара, нагласио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић -
Радован Ковачевић

Ковачевић је подсјетио да је први посао сваког парламента у свијету избор извршне власти, те да БиХ треба то да уради и да се одмах иде даље.

- Новац који је блокиран на нивоу БиХ, а о којем говори /предсједник СДС-а/ Мирко Шаровић, је новац којег смо ми и те како свјесни, као што смо свјесни и да је то новац грађана Републике Српске које Сарајево блокира у једном пакету блокирања и оспоравања Републике Српске, чија је тачка број један блокирање и негирање изборне воље грађана Републике Српске која нас у овом тренутку већ кошта око милијарду КМ - истакао је Ковачевић.

Он је нагласио да је то цијена коју Република Српска плаћа само због тога што је дио БиХ.

Ковачевић је рекао да мора да примијети да је Шаровић изговорио и једну истину, а то је да нема хемије између СНСД-а и СДА, што је тачно.

Портпарол СНСД-а је нагласио да ова партија, за разлику од СДС-а, нема хемију са СДА и не жели правити с њима било какаве програмске коалиције.

- Ми не тражимо никакав плијен, како каже Шаровић, већ тражимо само оно што Републици Српској припада, а то је да, у складу са Уставом БиХ, изборни побједници из Српске буду дио Савјета министара како би и са тог нивоа учинили све да грађани Републике Српске живе боље. И ништа више од тога - поручио је Ковачевић.