latinica  ћирилица
11/10/2019 |  10:21 ⇒ 11:26 | Аутор: СРНА

Калинић: Да није било Додика, Иванић би Српску скувао у "босанском лонцу"

Бивши предсједник Народне скупштине Републике Српске Драган Калинић оцијенио је да бивши члан Предсједништва БиХ Младен Иванић има најмање моралног права да "оцјењује" да ли се Милорад Додик снашао или није у Сарајеву, на дужности српског члана Предсједништва БиХ.
Драган Калинић - Фото: РТРС
Драган КалинићФото: РТРС

- Да није било Додика, упркос свим контроверзама које су пратиле његов политички стил, Република Српска би још прије годину дана била скувана у "босанском лонцу" на радост сарајевске чаршије која прихвата само улизивачку политику. За разлику од Додика, Иванић и његови политички сателити у власти на нивоу БиХ, посебно СДС, доносили су или су учествовали у одлукама које су директно штетиле интересима Српске - истакао је Калинић у изјави за Срну.

Он је нагласио да је народ у Републици Српској на протеклим изборима, на срећу, то препознао и казнио Иванића и његове партнере убједљивим поразом од чак 70.000 гласова разлике.

- Они се сада повампирују и праве комбинаторику како би, упркос изборном дебаклу, остали још четири године у власти. Све је то далеко од принципа демократије, али и моралних принципа. Није ни чудо, јер им под капу може стати све и свашта - рекао је Калинић који је дугогодишњи сарадник српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

Нагласио је да због тога Додикова непопустљивост у вези са питањима која су од виталног значаја за Републику Српску има пуно оправдање и само је додатни разлог да он током свог мандата истраје на својим ставовима.