latinica  ћирилица
09/10/2019 |  21:40 ⇒ 22:30 | Аутор: Агенције

Напад у Халеу емитован уживо; Откривен идентитет нападача (ФОТО)

Веб-сајт за директно преношење Твич саопштио да је видео-снимак оружаног напада у источном њемачком граду Халеу емитован уживо преко њихове платформе.
Хале - Фото: Тwitter
ХалеФото: Тwitter

Компанија је навела да је радила ужурбано да уклони тај садржај и додала да ће сваки налог који се пронађе да објављује или реемитује садржај "овог гнусног чина" бити трајно суспендован са те платформе.

Портпаролка компаније није могла одмах да каже колико дуго је видео-снимак био емитован, наводећи да та платформа, филијала Амазона, истражује тачне околности његовог објављивања.

На друштвеним мрежама појавила се слика убице. Како преноси Билд, у питању је 27-годишњи неонациста Стефан Балиет.

Очевици и власти јавили су да је тешко наоружан нападач у Халеу безуспешно покушао да упадне у синагогу на свети јеврејски дан Јом кипур. Он је затим пуцао испред синагоге и у један ресторан са кебабом.

Њемачки министар унутрашњих послова Хорт Зехофер рекао је да се ради о антисемитском чину и да се вјерује да је нападач симпатизер екстремнодесничарских група.

Директно емитовање напада преко платформи подсјећа на напад на двије џамије у Крајстчерчу на Новом Зеланду који је у марту починио екстремно десничарски Аустралијанац, који је убио 51 особу. Он је свој напад емитовао уживо.