latinica  ћирилица
13/09/2019 |  18:07 | Аутор: СРНА

Петричевић: Сајам привреде добија међународни карактер

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић рекао је да је Сајам привреде, пољопривреде и туризма "Брод 2019", који учешћем привредника из Србије и Хрватске добија међународни карактер, значајан за локалну заједницу и Републику Српску.
Вјекослав Петричевић   (Фото:Siniša Pašalić/RAS Srbija) -
Вјекослав Петричевић (Фото:Siniša Pašalić/RAS Srbija)

Петричевић је данас у Броду свечано отворио овај дводневни сајам на којем учествује више од 100 излагача из Републике Српске, БиХ, Србије и Хрватске.

- Задовољство ми је да примјетим да Сајам привреде, пољопривреде и туризма у Броду, као водећа привредна манифестација у овој локалној заједници и околини, броји све више излагача и има тенденцију сталног развоја - рекао је Петричевић на свечаном отварању Сајма.

Према његовим ријечима, заједничким залагањем републичке и општинске власти може бити дат допринос унапређењу привреде, што доказује и сајамска манифестација у Броду.

- Министарство је од свог оснивања настојало да оквир за пословање привредних друштава и предузетника учини што лакшим, ефикаснијим и бржим, што ћемо и наставити - рекао је Петричевић.

Начелник општине Брод Илија Јовичић изразио је задовољство што је сајамска свечаност у овој локалној заједници доживјела седмо издање.

- Општина Брод иде сигурним корацима напријед и због тога нам овај сајам много значи. Број излагача ове године је рекордан. Са нама су излагачи који стрпљиво долазе свих седам година манифестације, показују своје производе, понуду, друже се и остварују контакте - рекао је Јовичић новинарима.

Директор Туристичке организације Брод Ружица Маслић истакла је да ће сутра у парку испред Спортско-културног центра бити одржани "Гастро сусрети", који традиционално окупе много посјетилаца и учесника.

Она је додала да ће, осим изложбених штандова са храном и дегустације, бити организовано и традиционално такмичење у кувању чорбанца.

Данашњој свечаности присуствовали су и начелници Модриче и Дервенте Младен Крекић и Милорад Симић, директор Републичке агенције за аграрна плаћања Саво Минић и други гости.

Сајам ће бити отворен и сутра, од 10.00 до 19.00 часова, а улаз за посјетиоце је бесплатан.