latinica  ћирилица
13/09/2019 |  16:47 ⇒ 16:58 | Аутор: РТРС

Зворник: Пријем за Јулијану Цвјетиновић

У Градској управи Зворника, градоначелник Зоран Стевановић уприличио је пријем за двадесетшестогодишњу Зворничанку Јулијану Цвјетиновић, дипломираног физичара, која је са великим успјехом образовно усавршавање наставила у Москви, гдје тренутно завршава докторат.
Јулијана Цвјетиновић - Фото: РТРС
Јулијана ЦвјетиновићФото: РТРС

Јулијана је основне студије на Департману за физику на ПМФ-у Новом Саду завршила са просјеком десет, а након тога је завршила и магистарске студије на Универзитету МИСИС у Москви из области физике кондензоване материје. У престоници Русије завршава и докторске студије на Сколковском институту за науку и технологију, а данашњи пријем јој пуно значи.

- Много ми значи пријем и захвална сам градоначелнику, јер је ово велика подршка и мени као студенту, а и подстрек за друге студенте да наставе да се усавршавају, да будемо што бољи из дана у дан и да послије можемо да допринесемо свом граду - истакла је Цвјетиновићева.

Честитајући младој Зворничанки на великом успјеху, градоначелник Стевановић уручио је Цвјетиновићевој пригодан новчани поклон и поручио да би она требала бити примјер свим младим људима.

- Јулијана је наша млада суграђанка која радећи и учећи и на крају крајева, постижући значајне резултате у физици, науци којом се бави, промовиће и Зворник и свој Челопек и своју породицу и све нас скупа. Очекујем да ће њени резултати бити у складу са оним какви су били и до сада и да ће свакодневно ићи напријед - поручио је Стевановић.