latinica  ћирилица
13/09/2019 |  16:02 ⇒ 17:24 | Аутор: РТРС

Отворена трафо - станица у В. Обарској код Бијељине

Ријешен је проблем квалитетног снабдијевања електричном енергијом четрдесет домаћинстава у засеоку Буковица у МЗ Велика Обарска код Бијељине.
Трафо станица - Фото: РТРС
Трафо станицаФото: РТРС

Данас је пуштена у рад трафо - станица и прикључни десеткиловолтни далековод.

Мјештанин Стевица Станојевић каже да су им због ниског напона стално прегоријевали кућански апарати, али да је то сада прошлост.

- Бавимо се производњом дувана, имамо сушаре. Струја нам је главни погон. Презадовољни смо што нам је Електро-Бијељина изашла у сусрет и омогућила квалитетно напајање струјом - истакао је Станојевић.

Недељко Ћорић, извршни директор за економско - финансијске послове у ЗЕДП Електро-Бијељина рекао је да ће становници овог засеока убудуће имати боље услове за живот.

- Ово није финансијки велика инвестиција, али је била захтијевна што се тиче регулисања имовинско - правних односа и свега оног што нас је пратило током реализације овог пројекта - каже Ћорић.

Ово је једна у низу инвестиција ЗЕДП Електро - Бијељина.

Према ријечима Васе Арсеновића, генералног директора предузећа, уз помоћ кредита Европске банке за обнову и развој у наредне четири године биће значајније инвестирано у електро - мрежу у рубним сеоским подручјима.

- Свака два, три мјесеца пуштаћемо у рад нове трафо - станице и омогућити квалитетније снабдијевање електричном енергијом потрошача у свим семберским засеоцима - најавио је Арсеновић.

Ово дистрибутивно предузеће, које покрива 20 одсто територије Републике Српске, само у првих шест мјесеци ове године инвестирало је више од два милиона марака у дистрибутивну мрежу.