latinica  ћирилица
13/09/2019 |  13:21 ⇒ 13:22 | Аутор: РТРС

Проинтер основао ИТ компанију у Сарајеву (ВИДЕО)

Проинтер ИТСС Сарајево од данас послује као нова компанија на ИТ тржишту у БиХ.
Проинтер основао ИТ компанију у Сарајеву - Фото: РТРС
Проинтер основао ИТ компанију у СарајевуФото: РТРС

Након Бањалуке, у Проинтеру оснивањем фирме и у Сарајеву планирају да додатно оснаже своје пословање. Једна од водећих домаћих ИТ компанија на тај начин ће у још већој мјери да унаприједи квалитет услуга.

Директор нове компаније, Бојана Шкробић Омеровић, истиче да су пројекти које је до сада радио Проинтер значајно помогли институционалном развоју и дигитализацији не само институција већ и јачању услуга код грађана.

- Из тог разлога сматрамо да и ово тржиште заслужује овакву једну компанију која ће својим знањем, искуством, референцама и инфраструктуром подстаћи развој друштва у цјелини - рекла је она.

Генерални директор Проинтера, Бојан Вујић, вјерује да ће се Проинтер Сарајево захваљујући квалитету успјешно наметнути и на ИТ тржишту у Сарајеву.

- Створен је добар тим који већ сада има добру подлогу да реализује значајне пројекте. Сигурно да је ширење на нова тржишта за нас изазов и дефинитивно да је ово само почетак - истакао је Вујић.

Први потез новог Проинтер тима у Сарајеву наставак је већ добро познате мисије те компаније да акценат стављају на друштвену одговорност. Тако је сарајевска школа "Мехмедалија Мак Диздар" добила вриједну донацију рачунарске опреме која ће значајно помоћи основцима у савладавању градива из информатике.

У сарадњи са Министарством за образовање, науку и младе Кантона Сарајево Проинтер је тој школи поклонио опрему вриједну десет хиљада КМ.

- Подршка информатици, дигитализацији и увођењу иновација у школе је и више него неопходна. Сигурни смо да ће ова донација коју је компанија Проинтер уручила нашој школи веома позитивно дјеловати на развој, мотивацију и знање наших ученика - нагласила је Самира Нукић, директор ове школе.

Нови пословни подухват посебно је синоћ представљен пословним партнерима у Сарајеву. У пријатној атмосфери многи нису крили задовољство што ће им Проинтер као поуздан партнер с новом компанијом од сада бити још ближи у остваривању зацртаних планова.

Проинтеров рад и квалитет само у последњих годину дана признањима за партнера година посебно су наградили глобални ИТ лидери попут компанија Мајкрософ, Чек поинт и ХПЕ.

За менаџера компаније ХПЕ Аднана Братановића оснивање Проинтер Сарајево представља нови изазов и отварање нових видика за сарадњу.

- Проинтер је једна од компанија у Босни и Херцеговини која највише улаже у знање, а када неко улаже у знање онда је задовољство радити са таквим компанијама. Тако да ја само могу бити срећан што се таква једна компанија појавила у Сарајеву и да можемо направити нови искорак у нашој сарадњи - изјавио је Братановић.

Задовољство што ће Проинтер бити још присутнији у Сарајеву није крила Сања Миовчић, извршни директор Савјета страних инвеститора БиХ.

- То је једна од најбрже растућих компанија која нуди завидна ИТ рјешења. Велико је задовољство имати прилику сарађивати са Проинтером и знати да ми овдје на домаћем тржишту имамо компаније које су у рангу оних свјетских - истакла је Миовчићева.

Мирсад Јашарспахић, предсједник Привредне коморе Федерације БиХ рекао је ће комора све своје капацитете ставити на располагање новој компанији, јер увијек подржавају позитивне приче које покрећу друштво.

- Успјех је неминован када се скупи овако позитивна екипа. Тако се и младим људима показује како се могу одбацити све препреке које су често само у нашим главама. Дубоко вјерујем у успјех ове компаније и да ће бити прави амбасадор на било којим тржиштима да се појави - нагласио је Мирсад Јашарспахић.

Компанију Проинтер посебно краси стручност и квалитет реализованих пројеката. Свакодневним дјеловањем, па и оснивањем Проинтера Сарајево, потврђују да им је посебна мисија запошљавање младих, образованих кадрова, али и конкретна подршка талентима. Већ сада за Проинтер ради више од 80 високобразованих младих људи, међу којима су и стручњаци који програмирају најсавременија рјешења на пољу информационих технологија. Зато с правом истичу да креирају "рјешења којима вјерујете".