latinica  ћирилица
13/09/2019 |  12:12 | Аутор: СРНА

Вучић - Харченко: Заједничка борба на страни права и правде

Обиљежавање 75 година од ослобођења Београда у Другом свјетском рату је још једна прилика да се истакне слободарска традиција братских народа - руског и српског, рекао предсједник Србије Александар Вучић на састанку са руским амбасадором у Београду Александром Боцан-Харченком.
Александар Вучић и Александар Боцан Харченко (фото: Sputnik / Дејан Симић) -
Александар Вучић и Александар Боцан Харченко (фото: Sputnik / Дејан Симић)

- Наша заједничка борба на страни права и правде обавезује нас да, уз вјечиту захвалност, чувамо успомену на те славне дане - нагласио је Вучић.

Саговорници су изразили очекивање да ће прослави у Београду присуствовати високи званичник Руске Федерације и с тим у вези разговарали о билатералним документима који би том приликом могли да буду потписани, а који би означили још један корак у ширењу сарадње двије земље, саопштено је из Службе за сарадњу са медијима предсједника Србије.

Вучић је упутио поздраве предсједнику Руске Федерације Владимиру Путину, као и премијеру Дмитрију Медведеву и министру спољних послова Сергеју Лаврову.

Ове године обиљежава се 75 година од ослобођења Београда у Другом свјетском рату, који су од окупатора ослободиле снаге Народноослободилачке војске Југославије и Црвене армије.

Београдском офанзивом, која је трајала од 12. до 20. октобра, окончана је 1.287 дана дуга њемачка окупација Београда.