latinica  ћирилица
13/09/2019 |  11:57 ⇒ 12:34 | Аутор: РТРС

Тијана Бошковић посјетила своју бившу школу у Билећи

Најбоља европска и свјетска одбојкашица Тијана Бошковић кратку паузу након великог тријумфа на првенству Европе у Анкари, користи за одмор у родној Билећи. Прослављена одбојкашица посјетила је своју бившу школу Петар други Петровић Његош у којој је завршила основно образовање.

Одушевљени основци стајали су у реду чекајући на аутограм и фотографију са најбољом одбојкашицом свијета, која је основно образовање стекла баш у њиховој школи. За своју Тијану, кажу, срцем и душом навијају у свим утакмицама и радују се њеним успјесима и медаљама.

Посебан осјећај је, каже Тијана, поново ући у школску салу у којој је са Одбојкашким клубом Херцеговац направила своје прве спортске кораке.

- У овој сали сам почела да тренирам одбојку и било је лијепо присјетити се свега тога. Овим млађим генерацијама сам поручила да буду добри и слушају своје наставнике као што смо ми слушали. Мислим да је основно знање јако битно, да могу много тога да науче - поручила је Тијана Бошковић.

Мирослав Перућица, професор физичког васпитања и некадашњи тренер најбоње одбојкашице свијета, каже да слава није промјенила Тијану Бошковић.

- Док је Тијана тренирала у школи, три пута смо били прваци Републике Српске. Двије године проглашавана је за најбољег играча, иако је била по двије-три године млађа од генерација које су учествовале на турнирима. Сви се одушеве кад виде Тијану, али она је тако једноставна, домаћа је овдје код нас, увијек наС обиђе - прича Перућица.

Планетарна краљица одбојке на кратко је посјетила и билећку Народну библиотеку "Владимир Гаћиновић", гдје јој је уручена монографија "400 знаменитих Херцеговаца" у којој се између осталих, налази и њено име.