latinica  ћирилица
06/09/2019 |  15:43 ⇒ 17:52 | Аутор: СРНА

Бањалука: Планирана санација двије улице у насељу Петрићевац

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве у бањалучкој Градској управи Славиша Сандић изјавио је данас да ће саобраћајнице у Банијској и Љевчанској улици у насељу Петрићевац бити саниране у наредном периоду, због оштећења током радова на великом пројекту изградње саобраћајнице према Мотикама.

Током данашњег обиласка градилишта нове саобраћајнице на правцу од Жутих зграда према Мотикама, Сандић је навео да је због ових радова дошло до преусмјеравања саобраћаја на Банијску и Љевчанску улицу и да су оне, због великог оптерећења, знатно оштећене посљедњих мјесеци.

Сандић је рекао новинарима да због изградње нове саобраћајнице велики терет пролази околним улицама, као што су Банијска и Љевчанска, због чега је град одлучио да уђе у њихову санацију.

Током обиласка констатовано је да се градња прве фазе пута према Мотикама одвија планираном динамиком, те да су на око 80 одсто дионице одрађени предвиђени комунални радови.

Захваљујући пројекту, домаћинства у овом дијелу насеља Петрићевац биће у прилици да се прикључе на градску канализациону мрежу, што је само једна од предности изградње саобраћајнице према Мотикама.

- У досадашњем дијелу радова на првом дијелу трасе изграђена је фекална и оборинска канализација, те нови водовод и електроинсталације. На тој дионици ускоро слиједи постављање ивичњака и асфалтирање - прецизирао је Сандић.

Замјеник градоначелника Бањалуке Срђан Амиџић указао је да је ово један од пројеката који се изводи у оквиру инвестиционог циклуса "Бањалука се гради".

Он је рекао да је овај пројекат важан за мјештане Петрићевца и Мотика, те за цијели град.

Предсједник Удружења пензионера Петрићевца Бранко Лемић изразио је задовољство због изградње новог пута, те истакао да је ово финансијски највреднији, али не и једини јавни пројекат који се изводи на подручју Петрићевца.

Он је рекао да је Петрићевац постао велико градилиште, јер се, осим овог пута, гради и нова амбуланта породичне медицине, а да се ускоро очекује почетак изградње вртића и просторија мјесне заједнице.

Градња саобраћајнице за насеље Мотике у дужини од 1,2 километра почела је крајем марта, а вриједност радова износи више од два милиона КМ.

Пројектом је предвиђена изградња саобраћајнице ширине шест метара са обостраним тротоарима, фекалном и оборинском канализацијом и јавном расвјетом.