latinica  ћирилица
19/08/2019 |  11:37 ⇒ 12:35 | Аутор: Б92

Бјелица: Морамо играти тимски, али поштовати игру појединца

Кошаркашки репрезентативац Србије Немања Бјелица изјавио је да с нестрпљењем чека почетак Мундобаскета у Кини.

Србија је синоћ тријумфовала на Акрополис купу у Атини побједом против Грчке послије продужетака (85:80), а Бјелица каже да све иде по плану.

Он је поручио да вјерује да ће форма достићи врхунац када то буде било најпотребније, на СП у Кини од 31. августа до 15. септембра.

- Добро је, али и даље не играмо онако како желимо. Још је рано, имамо још времена, вјерујем да ће све бити како треба када почне првенство - поручио је Бјелица.

Он каже да је успјех ствар тимске игре и да сви појединачно морају да се жртвују за колектив.

- Морамо више да се поштујемо. Кад то кажем, мислим прије свега да поштујемо свачији начин игре. У екипи је много добрих играча, али треба да играмо тимски. Морамо више да комуницирамо. Међутим, све је то нормално с обзиром на то да смо мало времена провели заједно. На крају, најважније је да останемо здрави. До сада смо остали без Драгана Милосављевића, а још се не зна сасвим каква је ситуација са Милошем Теодосићем - додао је Бјелица.

Србија је један од главних фаворита за златну медаљу. Кошаркаш Сакрамента каже да је конкуренција велика, али да се нико у тиму Србије не плаши изазова.

- Конкуренција ће бити јака. Све је могуће. Ништа ме не би изненадило, јер много играча неће играти за САД. Ипак, они су и даље први фаворит. Ту су такође и Шпанија, Француска, Аустралија, Грчка... Сви се они боре за медаље, иако неки не желе да признају - каже српски репрезентативац.

Бјелица је рекао и да је за кошарку добро што су он и Никола Јокић показали да у НБА има мјеста и за кошаркаше који се не ослањају искључиво на физичку спрему.

- У НБА сам већ четири године, пронашао сам своје мјесто. Осјећам се одлично у Сакраменту. Имамо млад тим и једног дана ћемо се борити за титулу шампиона. Не знам да ли бих се враћао у Европу, волио бих да каријеру завршим у НБА, али никад се не зна - закључио је Бјелица.

За кошаркаше Србије нема предаха. Сутра путују у Кину, гдје ће одиграти још један припремни турнир. Одмјериће снаге са Италијом, Новим Зеландом и Француском.