latinica  ћирилица
15/08/2019 |  21:49 ⇒ 16/08/2019 | 09:42 | Аутор: РТРС

Ново технолошко партнерство - сарадња Проинтера и Двелта

Домаће дигитално тржиште унапријеђено је за ново технолошко партнерство - компанијом Проинтер ИТСС и Двелт.

Представници водеће ИТ компаније у БиХ и старт ап фирме потписали су Меморандум о сарадњи који се односи на Двелтов иновативни софтверски производ - "Платформу икс".

"Платформа икс" визија је Двелтове дигитален трансформације енергетског сектора. Ово софтверско рјешење за компаније значи смањење губитака на мрежи, проналажење нелегалног кориштења енергије, предвиђање потребе за енергијом...

Од сада, овај софтвер, који је једино рјешење ове врсте у БиХ, разлог је парнтерства Проинтера и Двелта.

Стефан Крнета, оснивач Двелта, наводи да ова старт ап фирма не шири развој на друге индустрије, али тражи стратешке партнере, велике системе интегратора и консултантске фирме из области енергетике у свакој земљи.

- У БиХ смо се одлучили за најбољу ИТ компанију - Проинтер, с којом сарађују и највеће свјетске компаније - каже Крнета.

Бањалучки Проинтер, који са 80 запослених стручњака, успјешно послује од 2015. године, сарадњом са Двлетом добија иновативну младу компанију која са високиософистицираном "Платформом икс" прати потребе глобалног тржишта.

Оснивачу Двелта ово је други успјешан старт ап пројекат. Званичном потписивању Меморандума о сарадњи, претходило је неколико пилот пројеката, мјесеци тестирања и провјера које су успјешно завршене.