latinica  ћирилица
15/08/2019 |  12:19 ⇒ 12:25 | Аутор: СРНА

Радивојша: Подршка иницијативи одбора за заштиту права Срба

Начелник општине Гламоч Небојша Радивојша изјавио је данас Срни да гламочки Срби подржавају иницијативу Одбора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ да становници српских повратничких општина 13. и 14. септембра блокирају саобраћај према Ливну и Бихаћу због намјере ХДЗ-а да обиљежи 24 године од "ослобођења Дрвара".
Небојша Радивојша - Фото: РТРС
Небојша РадивојшаФото: РТРС

- Подржавамо иницијативу Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ. Једноставно, морамо бити јединствени у заштити права српског народа о којима нико у ФБиХ не води рачуна - рекао је Радивојша.

Он је истакао да је за Србе у повратничикм општинама неприхватљива и намјера Владе Унско-санског кантона да измјести мигрантски центар у српско село Медено Поље.

Одбор за заштиту права Срба у ФБиХ позвао је становнике Дрвара, Грахова, Гламоча и Босанског Петровца да 13. и 14. септембра обуставе саобраћај према Ливну и Бихаћу због покушаја ХДЗ-а Ливањског кантона да обиљежи 24 године од "ослобођења Дрвара" и намјере Владе Унско-санског кантона да измјести мигрантски центар у српско село Медено Поље.