latinica  ћирилица
14/08/2019 |  22:43 ⇒ 23:05 | Аутор: РТС

ФИБА рангирала тимове, предвиђа финале САД-Србија

На сајту свјетске кошаркашке федерације ФИБА објављен је текст који се бави предвиђањем догађаја на Мундобаскету у Кини и рангирању тимова учесника, а у којем је Србија означена као други фаворит, одмах иза Американаца.
ФИБА рангирала тимове (Фото:FIBA) -
ФИБА рангирала тимове (Фото:FIBA)

Прво, од укупно три рангирања која ће бити рађена, каже да је (очекивано) први фаворит турнира тим САД, док је на другом мјесту српска селекција.

Аутор текста, иначе Хрват, сматра да су финалу најближи Американци и "орлови", тј. да ће за злато одлучивати исти тимови као 2014. године.

- За сваки тим на свијету би губљење Милоша Теодосића био катастрофалан ударац. За Србију то је само сигнал да промијеша брзине и да постигне 95 поена против Литваније у Литванији. Србија је имала и 95 поена против Финске, а 97 против чачанског Борца - наводи се у дијелу анализе који је посвећен Србима.

- Србија ће пронаћи начин да постиже поене, а то није изненађујуће с обзиром на то да у тиму има Николу Јокића, Богдана Богдановића, Немању Бјелицу и остале играче, на челу са селектором Александром Ђорђевићем - додаје аутор.

Треће мјесто на тој ранг листи додијељено је Грчкој, која у тиму има МВП-а НБА Јаниса Адетокумба, док су Шпанаци четврти фаворити.

Пети су Французи, шести Аустралијанци, седми Аргентинци, а осмо мјесто додијељено је тиму Нигерије, која би по тој пројекцији била ривал Србији у мечу четвртфинала.