latinica  ћирилица
14/08/2019 |  08:35 | Аутор: РТС

Херој Борјан: Добра анализа њихових шутева; Марин: Када нешто обећам...

Херој фудбалера Црвене звезде Милан Борјан није желио себе да истиче послије побједе над Копенхагеном и фантастичне пенал серије. Борјан је након 1:1 у реваншу одбранио неколико једанаестераца и након интервенције послије шута Олдера Винда у 11. серији одвео црвено-бијеле у плеј-оф за пласман у Лигу шампиона.
Марин слави велики успјех (фото: ФК Црвена Звезда) -
Марин слави велики успјех (фото: ФК Црвена Звезда)

Звезда ће трећу сезону заредом играти у Европи, након једне од најдраматичнијих утакмица у новијој историји клуба.

Након 1:1 у Београду, исти резултат виђен је на стадиону "Паркен", након чега је пенал лутрија припала српском шампиону.

- Невјероватна ноћ за цијелу звездашку јавност. Невјероватно је да три године заредом обезбиједимо групну фазу. Нисмо стали овде, имамо још двије утакмице за Лигу шампион и боже здравља уђемо и да цијела Србија буде поносна на нас - рекао је Борјан за РТС.

Међутим, канадски голман истакао је да није у питању само срећа.

- Мој први погодак у Звезди. Био сам доста миран, концентрисан, покушао сам прије пенала да видим где који играч шутира и да то запамтим. Урадили смо добру анализу са стручним штабом и тренером голмана Душаном Гашићем. Све се то исплатило на неки начин, Бог је велики, видјели сте сами прву и другу утакмицу... Мало су нас судије крале, биле на страни противника, али када имаш срце, жељу, енергију и људе који вјерују од тебе, даш све од себе и побиједиш - додао је он.

Капитен Звезде Марко Марин обећао је послије дуела на стадиону "Рајко Митић" да ће тим проћи даље.

- Обећали смо прошле недјеље да пролазимо и ова екипа је феноменална, Показала је карактер. Поведемо, они се врате на 1:1, имали смо црвени картон, борили се до краја, вјеровали до посљедњег минута у себе и потом пенали. Видели сте сами, какве емоције... Само смо срећни - истакао је Марин и имао поруку за навијаче:

"Морало је да се догоди, ако обећам нешто – морамо да прођемо."

Десни бек Марко Гобељић учествовао је у сваком Звездином успјеху последњих година, па истиче да ће заувијек памтити овакве тренутке.

- Ово смо урадили као тим и то чинимо трећу годину заредом. Искрено, мени је Краснодар био на првом мјесту и прије Салцбурге и преиј свега. Ово што се десило ћу памтити цијели живот, и ја и сви навијачи - закључио је Гобељић.

За недјељу дана црвено-бијели гостују у Берну екипи Јанг Бојса, у првом мечу плеј-офа за пласман у Лигу шампиона.