latinica  ћирилица
10/08/2019 |  20:32 | Аутор: sputniknews.com

Лидер "Ноћних вукова" Путину: Ми смо сви ваша војска

Предсједник Русије Владимир Путин честитао је мотоциклистичком клубу "Ноћни вукови" десетогодишњицу одржавања прве мото-ревије на Криму.
Путин и Залдостанов (фото: Sputnik / Александр Вильф) -
Путин и Залдостанов (фото: Sputnik / Александр Вильф)

Руски предсједник је дошао на главни трг у Севастопољу у пратњи лидера "Ноћних вукова" Александра "Хирурга" Залдостанова на мотоциклу "Урал", а потом се попео на бину, са које се обратио мотоциклистима.

- Веома ми је драго да вас видим и веома ми је пријатно што настављате традицију започету прије десет година. Честитам вам 10-годишњицу и желим вам све најбоље - рекао је Путин.

Он је додао да је мото-ревија на Криму добра идеја, која окупља љубитеље технике и мотоцикала и све оне који се пуног срца и душе односе према отаџбини.

- Имате изванредну традицију, која подржава све оно што је најбоље у срцу руског човјека и која је повезана са нашом изванредном херојском историјом - рекао је Путин.

Руски предсједник је додао и да му је веома драго што тако "храбри и одважни момци дају примјер младима и што им показују како се треба односити према Русији".

Залдостанов је у име "Ноћних вукова" захвалио Путину на подршци.

- Веома сам вам захвалан и имајте у виду да смо сви ми ваша војска - рекао је Залдостанов.

Мотоциклисти су поклонили Путину филм "Руски реактор", који су снимили током једне од претходних мотоциклистичких ревија на Криму.

- Имам пријатеља Словака, Питера Марчека. Када је први пут дошао овдје, рекао је: "Ти си овдје изградио Дизниленд против русофобије". Тако су Европљани прозвали ово наше мјесто, које се допало Севастопољцима и свима у Русији - рекао је Залдостанов.

Мотоциклистичка ревија "Сенка Вавилона" се одржава по 11. пут. Ове године је, према ријечима организатора, на ревију стигла рекордно велика колона мотоцикала из Европе. Кулминација програма биће концерт на којем ће учествовати и истакнути пијаниста Јуриј Розум, пјевач и композитор Григориј Лепс, Севастопољски државни симфонијски оркестар, балетска група Ансамбала песама и плеса Црноморске флоте, као и рок бендови "Пилот" и "Кипелов".