latinica  ћирилица
10/08/2019 |  16:41 ⇒ 20:25 | Аутор: РТРС

Јахорина: Добар одзив учесника у хуманитарној трци за живот

У оквиру љетне туристичке сезоне, Олимпијски центар "Јахорина" организовао је другу по реду "Трејл трку за живот". Овом трком промовишу се заборављене вриједности, а прикупљена средства намијењена су удружењима за помоћ дјеци са потешкоћама у развоју из Источног Сарајева и Сарајева.

На данашњој трци учешће је узело више од 50 такмичара, а на располагању су имали стазу дугу 20 километара, која пролази најљепшим предјелима Јахорине.

За разлику од претходне, данашња трка има међународни карактер, с обзиром да су неки од учесника стигли из далеке Русије.

- За нас је велика част за Русе да учествујемо у овој трци. Русија је увијек била једна од земаља која је подржавала све хуманитарне акције и ми идемо у том правцу - истиче Александар Борисов, учесник трке.

Промотери данашње трке били су браћа Стефан и Немања Мајдов, џудисти клуба "Црвена звезда Рандори".

- Будимо најприје хумани, будимо људи, то је најбитније, то је наш циљ у овом животу, посебно ако сва средства иду за помоћ нашој дјеци, и што ћемо спојити угодно с корисним - каже Немања Мајдов.

Други промотер трке Стефан Мајдов наводи да је ОЦ Јахорина указала повјерење њему и брату. Истиче, добар је одзив, посебно младих људи и спортиста и очекује да буде лијепа акција.

Новчана средства прикупљена у оквиру трке биће додијељена Удружењу за помоћ дјеци и омладини са потешкоћама у развоју "Сунце" из Пала, као и Удружењу "Срце за дјецу обољелу од рака" из Сарајева.