latinica  ћирилица
12/07/2019 |  19:08 ⇒ 19:22 | Аутор: СРНА

Зоран Ђокић негирао све наводе оптужнице за наводни ратни злочин

У Специјалном суду у Приштини данас је почело суђење Зорану Ђокићу, осумњиченом за наводни ратни злочин над цивилним становништвом током марта и априла 1999. године у Пећи, изјавио је Срни његов адвокат Љубомир Пантовић.

Пантовић је навео да је његов брањеник на све наводе оптужнице одговорио да није крив и да није желио да се даље изјашњава.

Он је рекао оптужница, подигнута у јуну, Ђокића терети да је током марта и априла 1999. године у насељу Кристал у Пећи починио злочине над цивилним становништвом.

"На основу првог увида у оптужницу сматрам да тужилаштво нема довољно доказа, да су сведоци некредибилни, а оптужница неоснована јер је противречна и противзаконита", каже Пантовић.

Он оцјењује да у оптужници нема доказа, да нико од свједока није видио Ђокића на мјесту извршења кривичног дјела, већ су од других људи чули да је Ђокић, наводно, учествовао у извршењу кривичног дјела које му је стављено на терет.

Пантовић истиче да су сви свједоци чланови породица из којих је неко настрадао током сукоба на Косову и Метохији, те да нико од њих није препознао Ђокића, нити га је познавао.

Ђокић је ухапшен крајем јануара на административном прелазу Јариње када је са сином кренуо из Београда у посјету породици своје супруге која живи у сјеверној Косовској Митровици.