latinica  ћирилица
12/07/2019 |  12:06 | Аутор: СРНА

Дрецун: Сви потези Приштине воде ка уједињењу са Албанијом

Предсједник Одбора Народне скупштине Србије за Косово и Метохију Милован Дрецун изјавио је да је хапшење двојице Срба на Космету, оптужених за шпијунажу, саставни дио планиране и добро усклађене кампање Тиране и Приштине која иде ка циљу њиховог уједињења, а има подршку појединих земаља.
Милован Дрецун (Фото: Tanjug/Dragan Kujundžič) -
Милован Дрецун (Фото: Tanjug/Dragan Kujundžič)

Дрецун је нагласио да треба очекивати да ће овакви случајеви незаконитог хапшења бити настављени, с циљем извршења притиска на Београд и потпуног онемогућавања наставка било каквих разговора Београда и Приштине, те да практичним корацима буду створени услови за припајање /самопроглашеног/ Косова Албанији.

- Имајући у виду шта је до сада рађено са лажним оптужницама, са лажним сведоцима, са неким драстичним случајевима карикирања правде и када имамо у виду резолуцију усвојену у приштинском парламенту о наводном геноциду над Албанцима, треба очекивати да ће се овакви случајеви незаконитог хапшења наставити - рекао је Дрецун за РТС.

Он је упозорио да Сјеверна Македонија постаје центар за снажно обавјештајно дјеловање против интереса Србије, наводећи и да македонски премијер Зоран Заев није искрен када упозорава регион на могућу дестабилизацију.

- Свако постизање компромисног решења је темељени стуб стабилизације овог региона, а непостизање компромиса између Београда и Приштине је припрема за нове сукобе у региону и за стварање велике Албаније. То би Заев требало да зна ако води рачуна и о интересима сопствене државе коју представља - рекао је Дрецун.

Полиција самопроглашеног Косова јуче је на административном пункту "Бела земља", на путу Гњилане-Бујановац, ухапсила двојицу Срба са Косова и Метохије осумњичених за кривично дјело шпијунажа.

Њима је одређен притвор, а случај је под истрагом.