latinica  ћирилица
12/07/2019 |  11:14 | Аутор: СРНА

Арлов: Одбор за помоћ - спона Српске са Србима на Космету

Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов истакао је да је овај одбор постао спона Срба и институција из Републике Српске са сународницима на Космету.
Милорад Арлов - Фото: РТРС
Милорад АрловФото: РТРС

Арлов, који борави у тродневној посјети Космету, нагласио је да је овај одбор подршку за све акције које реализује добио, како од предсједника Србије Александра Вучића, тако и од предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика и премијера Републике Српске Радована Вишковића.

Он је, гостујући у јутрањем програму Телевизије Мост из Звечана, честитао, у име грађана и институција Српске, Дан општине Звечан - Петровдан становницима и општинском руководству.

- Грађани и све институције Републике Српске су са вама и уз вас јер Космет припада свима нама - рекао је Арлов.

Он је, честитајући данашње отварање комплекса "Рајска бања", рекао да тај објекат, као и други који су изграђени или се граде у Звечану, уливају наду да ће Срби опстати на своме.

- То је циљ свих људи који Косово и Метохију осјећају као свој дом - поручио је Арлов.

Он је навео да ће сутра у Зубином Потоку уручити руководству Основне школе "Јован Цвијић" новчану помоћ од 1.500 евра коју је обезбиједио град Градишка.

Арлов је нагласио да је за градњу Дневног центра "Подржи ме" до сада прикупљено близу 80.000 евра, те додао да ће за ову намјену током дана на рачун Удружења "Подржи ме" бити уплаћено око 6.000 евра.

Он је апеловао на све грађане и добротворе да скромним доприносима помогну да буде прикупљено 250.000 евра потребних за изградњу.

- Очекујемо да ће овај центар бити завршен и предат на употребу за највише двије-три године. Имамо подршку највиших представника Србије и Републике Српске - истакао је Арлов, који ће у недјељу, 14. јула, присуствовати Светој архијерејској литургији у Манастиру Зочиште.