latinica  ћирилица
08/07/2019 |  11:14 ⇒ 17:03 | Аутор: РТРС

Бијељина: Једно лице погинуло при паду с крова током санације штете

Једно лице је погинуло приликом пада са крова током санације штете настале за вријеме олујног невремена у Бијељини, потврђено је у градској Цивилној заштити.

Шеф градског Одсјека цивилне заштите Драго Ристић рекао је да је десетак лица лакше повријеђено при клизању и падовима током санације кровова након невремена. 

Бијељину је синоћ захватила јака киша праћена олујним вјетром који је чупао и ломио стабла. Вјетар је носио све пред собом, а многа поломљена стабла падала су и на главне саобраћајнице у граду. Огромна штета начињена је на бројним имањима семберских пољопривредника.

Највеће штете су на усјевима и поврћу, али је у сеоским домаћинствима причињена и знатна штета на објектима и пољопривредној мханизацији.

Без електричне енергије је више од 3.000 потрошача. Радници Електро Бијељине су на терену. У домаћиствима се санирају посљедице олујног невремена које није запамћено у Семберији.

Олујно невријеме које је захватило Србац причинило је огромну материјалну штету рушећи дрвеће, скидајући кровове са кућа и помоћних објеката. Уништена је и саобраћајна сигнализација. Олуја је велику штету нанијела и пољопривредницима.

У општини Србац готово да нема домаћинства које није претрпјело неку штету. Невријеме је погодило пољопривредне произвођаче.

Вјетар орканске снаге чупао је дрвеће, ломио саобраћајне знакове, скидао кровове с кућа. О коликој снази олује је ријеч, најбоље потврђује примјер да је са новог православног храма, вјетар исчупао крст са звоника. Ипак, жртава и повријеђених није било.

Олуја која је јуче протутњала Српцем и околином прекинула је испоруку електричне енергије на готово 90 одсто територије ове општине. Водоснабдијевање је такође у прекиду. Екипе за отклањање кварова су на терену, као и екипе Цивилне заштите.

Вјетар и обилна киша који су јуче захватили подручје општина Братунац и Сребреница, причинио је штету на малињацима и другим пољопривредним културама.

Вјетар који је синоћ дувао неколико часова, причинио је штету и у засаду породице Крлић из гостиља код Сребренице.

Нешто тежа ситуација је у МЗ Вијогор, Сућеска и Сасе. Вјетар је причинио штету на родним гранама, а оштећени су и неки локални путеви у удаљеним сеоским подручјима.

На подручју општине Братунац на малињацима нема штете, штета на другим пољопривредним културама је минимална.

У цивилним заштитама ових општина кажу да ће, наредних дана, евидентирати евентуалну штету.

Директор "Противградне превентиве Републике Српске" Тихомир Дејановић рекао је да су намјеравали да дејствују и на подручју Сребренице и Братунца, али да нису добили одобрење Аеродрома Тузла.