latinica  ћирилица
06/07/2019 |  15:51 ⇒ 15:59 | Аутор: СРНА

Милуновић: За подстицај запошљавању обезбијеђено око 30 милиона КМ

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић изјавио је данас у Братунцу да ће за подстицај запошљавању бити издвојено око 30 милиона КМ, умјесто 16 милиона, колико је било раније предвиђено.
Душко Милуновић - Фото: СРНА
Душко МилуновићФото: СРНА

Он каже да је тај износ повећан на 30 милиона КМ због суфицита Завода за запошљавање, одређених средстава Свјетске банке која су била намијењена управо у ту сврху и донације милион евра Републици Српској од Србије.

"Ово је највећи пројекат до сада који ће се радити преко Завода за запошљавање", рекао је Милуновић новинарима у Братунцу.

Милуновић истиче да ће захваљујући овим средствима бити обухваћени сви они у циљним групама који испуњавају услове, па ће тако умјесто првобитно предвиђеног запошљавања 200 приправника, бити запослено њих 770.

- Циљ нам је био да задржимо младе људе, да им омогућимо да одраде приправнички стаж, евентуално остану у предузећима у којима ће одрадити приправнички стаж и да положе стручни испит па да могу да конкуришу за друге послове - рекао је Милуновић.

Он је додао да ће пројектом бити обухваћене и борачке категорије - дјеца погинулих бораца, ратни војни инвалиди и демобилисани борци.

- Сви који су се пријавили, а испуњавају услове, биће уважени, негдје око 690, и друге циљне групе попут жена жртава рата, жена жртава насиља у породици, лица преко 40 година старости, штићеници домова који су завршили /са боравком у домовима/ - рекао је Милуновић.