latinica  ћирилица
20/06/2019 |  13:50 ⇒ 19:53 | Аутор: РТРС

Дјеца са КиМ у Влади Српске; Влада ће помоћи изградњу центра у К.Митровици! (ФОТО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао је у Бањалуци пријему за ученике са Космета који бораве у Српској од 16. до 23. јуна у оквиру пројекта "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске". Домаћин пријема је министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић.

Вишковић је истакао да су институције Српске на располагању њима и њиховим родитељима јер су везе српског народа нераскидиве.

- Морате знати да сте код браће и пријатеља, да сте добродошли, а жеља ми је да се са најбољим успоменама из Републике Српске вратите својим кућама - рекао је Вишковић.

Министаркс просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић нагласила је да тренутно у Српској борави 900 ученика са Косова и Метохије.

- Код нас сте добродошли. Осам година отварамо врата за браћу са Косова и Метохије и на то смо изузетно поносни. Први пут смо угостили и ученике са посебним потребама, што је од неизмјерне важности - рекла је Тривићева. 

Дјеца са Косова (Фото: РТРС)

Предсједник Удружења родитеља "Подржи ме" из Косовске Митровице Ивана Ракић рекла је да је Република Српска до сада много пута помогла српски народ на Космету и дјецу са посебним потребама.

Предсједник Одбора за помоћ Србима са Косова и Метохије Милорад Арлов рекао је да дјеца на Космету живе у тешким условима и зато Република Српска чини све како би им помогла.

Централни дочек за госте са Косова и Метохије приређен је у Вишеграду 16. јуна, а у оквиру овог пројекта у Републици Српској борави око 900 најбољих ученика са Косова и Метохије у пратњи око 80 наставника, те 26 младих са потешкоћама у развоју у пратњи родитеља.

Извор: РТРС/СРНА