latinica  ћирилица
19/06/2019 |  19:01 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Дентална клиника - расадник знања!

Дентална клиника бањалучког Медицинског факултета прославила је годину рада. Једина је установа бањалучког Универзитета, која пружа услуге.

Дентална клиника прва у историји бањалучког Универзитета, осим образовне функције, пружа и здравствене услуге, од оралне хирургије до протетичких услуга.

- Хоћемо да будемо центар изврсности у области денталне медицине, да на једном мјесту можемо да пружимо све услуге које се пред нас стављају, да то буде основа за образовање за едукацију. За наш центар су заинтересоване и приватне стоматолошке ординације - истиче Ранко Шкрбић, декан Медицинског факултета Бањалука.  

Радослав Гајанин, ректор Универзитета у Бањалуци истиче то као примјер добре праксе.

- Ми заиста очекујемо да Дентална клиника послужи као примјер добре праксе изласка на тржиште појединих организационих јединица Универзитета - тврди Гајанин.

Рад у Денталној клиници примјер је како образован кадар задржати у Српској, истиче министар здравља.

- И то јесте један модел и у неким дугим сегментима и у неким другим здравственим установама са оног аспекта како младим људима омогућити да се научно и стручно усавршавају и да у овом случају Дентална клиника од тих младих људи преузме и прихвати знање и услуге које ће нудити на тржишту - поручио је Ален Шеранић,м инистар здравља и социјалне заштите Републике Српске.  

За пацијенте олакшање,с ве стоматолошке услуге на једном мјесту.

- Пацијенти који долазе у ову Денталну клинику могу да добију услуге које су готово идентичне као што су у Хајлдербергу и Лондону - тврди Младен Родић, доктор специјалиста оралне хирургије у Денталној клиници .

Младен Јеврић,специјализант ортопедије вилице у Денталној клиници истиче да од сада специјализација може да се одради и код куће. 

- Могу да кажем у име својих колега и у моје лично име да је велики напредак што смо овдје све вријеме специјализације и не морамо да идемо у регионалне денталне центре - напомиње Јеврић.

Стоматолошке услуге, које су потписане са Фондом здравства, у Денталној клиници могуће је обавити уз овјерену здравствену књижицу.