latinica  ћирилица
19/06/2019 |  16:12 ⇒ 18:23 | Аутор: РТРС

Малишани са Космета у посјети Требињу

Шездесеторо дјеце и наставника из Косовске Каменице борави у Требињу, у оквиру програма "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске". Ово је трећа година за редом да породице у Требињу прихватају дјецу са Косова.

Посјете културно-историјским знаменитостима Требиња и Херцеговине, дружење и упознавање са вршњацима и боравак у новој средини оставили су изузетан утисак на госте из Каменице. Они најмлађи не крију одушевљење.

- У Требињу нам је дивно, одушевљени смо градом и нашим домаћинима, као и свим понуђеним садржајима - каже Никола Арсић, ученик ОШ "Десанка Максимовић" из Косовске Каменице.

Хвала вам што бринете о нашој дјеци – поручују гости са Косова. Дани које проводе у градовима Републике Српске, за ове малишане остају у трајном сјећању.

Јадранка Васић, директорка ОШ "Десанка Максимовић" из Косовске Каменице истиче да је веома поносна на оно што Требиње и Република Српска чине за дјецу са Косова и Метохије.

Мирко Ћурић, градоначелник Требиња, посебно је похвалио родитеље који су у Требињу прихватили дјецу са Космета.

Током седмодневног борвака у Требињу за дјецу из Каменице организоване су посјете херцеговачким манастирима, градским знаменитостима, као и посјета аква парку у Граду сунца.