latinica  ћирилица
19/06/2019 |  09:02 | Аутор: sputniknews.com

Трамп и званично у трци за други мандат

Предсједник САД Доналд Трамп званично је објавио да намјерава да се кандидује за други предсједнички мандат на изборима за 2020. године.

- Управо ове недјеље, прије четири године, објавио сам да намјеравам да идем на предсједничке изборе... Година 2016. је била пресудна у историји... Нико није урадио толико, колико смо ми урадили за ове двије и по године... Урадили смо то, урадићемо то поново... И то је разлог, зашто данас стојим пред вама и званично покрећем своју кампању за предсједничку фотељу - рекао је Трамп присталицама на Флориди.

Догађај је одржан у Орланду, на Флориди. Он се не може сматрати традиционалном кандидатуром за предсједника: Трамп није предао документа некој изборној комисији. Објава има формални карактер, пошто је своју предизборну кампању предсједник званично почео својим инаугурационим говором, када је саопштио да жели да се кандидује за други мандат.

Предизборни митинг је одржан у Амвеј центру у којем коже да стане 20 хиљада људи. Неколико дана раније, амерички предсједник је поносно саопштио да су све карте за догађај распродате. Штавише, многи који су жељели да присуствују, нису могли да дођу до карата.