latinica  ћирилица
12/06/2019 |  17:41 ⇒ 20:31 | Аутор: РТРС

Најскупљи српски фудбалер и званично у Реалу; Екипа РТРС-а у родном селу Луке Јовића

Семберац Лука Јовић остварио је сан. Потписао је за највећи свјетски клуб Реал. Док је са породицом у Мадриду славио, наша екипа посјетила је његово родно село Батар, и школу у Главичицима у којој је завршио шест разреда.

Комшије Луке Јовића у семберском селу Батар поносни као никад.

Кажу - "наше дијете" отишло је међу највеће. Од данас цијела Европа зна за наше село.

- Све слушамо о Месију и другим фудбалским звијездама, нека се сад слуша и о нама, да свијет зна да постоји неки Батар. Он је волио фудбал од малена, бацао се с лоптом по кухињи... - описује Милан Стојановић, један од комшија Јовића у Батару.

Његове слике на посебном су мјесту у школи у Главичицама, коју је похађао шеср година.

Причају нам да их није заборавио – школи је недавно помогао, купујући оно што је тада недостајало од техничких уређаја, а ученицима - лопте и дресове.

- Он је био упоран, и он и његова породица, а ми смо као школа давали максималну подршку. Био је врло пристојан дјечак, више тих, али увијек је знао шта жели. Врло често смо га посматрали кроз прозор како барата лоптом - каже Нада Митровић, директорица ОШ Главичице.

Његови пријатељи причају нам да се Лука није нимало промијенио. Какав је био у школи, такав је и све ове године у којим је остварио интернационалну каријеру. Другаре из школе није заборавио.

Често су код њега били гости у Португалу и Њемачкој.

- Нисте могли да препознате да ли је фудбалер, кошаркаш, одбојкаш, невјероватан је био потенцијал, а ево днаас је фудбалер, свјетска класа и сви смо због тога срећни - истиче Срђан Сушић, Лукин пријатељ.

Прије више од двије деценије у Реалу је играо Перица Огњевић, такође фудбалер Звезде.

Крајем 80-тих звездаш Милан Јанковић. Из Партизана у краљевском клубу били су Спасић и Мијатовић.

Низ српских имена наставио је Семберац Лука Јовић.