latinica  ћирилица
12/06/2019 |  14:42 ⇒ 15:42 | Аутор: СРНА

Потписан уговор о бањском лијечењу РВИ и породица погинулих бораца

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Република Српске Душко Милуновић и директор Завода за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" Горан Талић потписали су данас у Слатини код Лакташа уговор о бањској рехабилитацији ратних војних инвалида и чланова породица погинулих бораца протеклог рата.
Лакташи - потисивање Уговора - Фото: СРНА
Лакташи - потисивање УговораФото: СРНА

Талић је истакао да ће се у бањи Слатина лијечити 262 ратна војна инвалида, те да ће рехабилитација почети 1. јула.

Он је новинарима рекао да је ова здравствена установа прошла на тендеру за пружање услуга бањске рехабилитације борачке популације у Српској и захвалио министру Милуновићу на релизији овог пројекта.

Милуновић је рекао да ресорно министарство наставља реализацију пројекта бањске рехабилитације ратних војних инвалида и породица погинулих бораца.

Он је навео да тај пројекат траје од 2006. године и да је обухватио 7.658 ратних војних инвалида и чланова породица погинулих, те додао да је Влада Српске у том периоду издвојила око 3,8 милиона КМ.

- У овој години буџетска позиција је 300.000 КМ и очекујемо да ће близу 600 ратних војних инвалида и чланова породица погинулих бораца бити обухваћен пројектом бањске рехабилитације - рекао је Милуновић новинарима након потписивања уговора.

Он је нагласио да Завод "Др Мирослав Зотовић", са своја 882 радника, успјешним пословањем, сталним проширењем капацитета и побољшањем услуга може бити примјер свим јавним установама и предузећима у Српској.

- Ово је примјер како спој наших најбољих природних и људских ресурса може да донесе одличне резултате. Задовољство ми је што је ова установа прошла на јавном тендеру и што ће 262 ратна војна инвалида и чланова породица погинулих бораца имати изузетне услове за рехабилитацију - навео је Милуновић.

Он је изразио наду да ће успјешна сарадња са овом здравственом установом бити настављена.