latinica  ћирилица
12/06/2019 |  10:01 ⇒ 17:15 | Аутор: РТРС

У кући Бенедија Ђукановића пронађен кључ аутомобила који је користио Ковачевић

Приликом претреса куће Бенедија Ђукановића, који је у бјекству а доводи се у везу са убиством Славише Крунића, пронађен је кључ возила "опел корса" које је, како се претпоставља, користио један од нападача Жељко Ковачевић, који је убијен у току ликвидације Крунића у Гламочанима, сазнаје Срна.
Гламочани - мјесто убиства Славише Крунића - Фото: РТРС
Гламочани - мјесто убиства Славише КрунићаФото: РТРС

Начелница Одјељење за односе са јавношћу МУП-а Српске Мирна Миљановић рекла је јуче Срни да је извршен претрес куће Бенедија Ђукановића и да су том приликом пронађени предмети који могу послужити у кривичном поступку.

Полиција је пустила на слободу Сретена Поповића, након што је криминалистичком обрадом утврђено да нема директне везе са тешким убиством Крунића.

Полиција је 25. априла у насељу Залужани код Бањалуке пронашла возило "опел корса" црвене боје за коју се претпоставља да је користио Жељко Ковачевић приликом убиства Крунића и његовог пратиоца Павловића.

Том приликом у возило су пронађене двије врећице са опојном дрогом марихуана.

У оквиру истраге убиства Крунића до сада су ухапшени радник фирме Сектор секјурити Родољуб Гајић из Бањалуке, који је обезбјеђивао супругу и дјецу убијеног Крунића, за којег се сумња да је одавао информације осумњиченима Бенедију Ђукановићу и Емилиу Балди.

Ухапшен је и Емилио Балдо, док се за другим осумњиченим Бенедијем Ђукановићем и даље трага.

У Гламочанима код Бањалуке у ноћи између 22. и 23. априла у пуцњави су убијени власник компанија Сектор секјурити, Житопека, Житопродукт, Сектор АДС и Сектор ЗОС Славиша Крунић, један од његових пратилаца Жарко Павловић и нападач Жељко Ковачевић, док је други Крунићев пратилац рањен.