latinica  ћирилица
12/06/2019 |  09:55 | Аутор: СРНА

Од 16. до 23. јуна у Требињу дјеца са Косова и Метохије

Град Требиње ће од 16. до 23. јуна угостити 50 ученика основних школа из Косовске Каменице, који ће бити смјештени код ученика требињских основних школа, саопштено је из Градске управе.
Требиње - Фото: илустрација
ТребињеФото: илустрација

Ово је трећа посјета Требињу ученика са Косова и Метохије, у оквиру пројекта "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске", који организује бањалучки Одбор за помоћ Србима на Косову и Метохији.

Градска управа Требиње припремила је програм боравка, којим је предвиђено упознавање са свим знаменитостима и љепотама града.

- Изражавајући солидарност са нашим народом на Косову и Метохији и разумијевајући сву тежину свакодневнице у којој живе, Град Требиње се са задовољством придружио овом пројекту, чији је циљ да се дјеци омогући да, упознавањем нове средине, дружењем са својим вршњацима, игром и разонодом, обогате живот новим искуствима и пријатељствима - наведено је у саопштењу.

Долазак ученика и наставника из Косовске Каменице планиран је за недјељу, 16. јун, око 18.00 часова, а дочек ће бити организован на платоу поред зграде "Електропривреде Републике Српске".