latinica  ћирилица
11/06/2019 |  12:30 ⇒ 12:31 | Аутор: СРНА

Вучић: У наредним данима о помоћи Србима у Црној Гори

Предсједник Србије Александар Вучић сматра да је питање српског народа у Црној Гори за Србију веома озбиљно и тешко, али да ће видјети како да им помогне, а да се не мијеша у унутрашње ствари друге државе.
Александар Вучић (Фото:Tanjug:/Димитрије Гол) -
Александар Вучић (Фото:Tanjug:/Димитрије Гол)

- Ми ћемо наредних дана сјести са нашим људима из Црне Горе, разговарати и изаћи са нашим ставовима - изјавио је Вучић новинарима у Лучанима, након обиласка поплављених подручја.

Он је рекао да ће Београд видјети како да помогне српском народу у Црној Гори, а да се не мијеша у унутрашње ствари друге државе.

Предсједник Српског националног савјета у Црној Гори Момчило Вуксановић је у писму замолио Вучића да сав државнички капацитет укључи у настојања да се у Црној Гори очува српски народни идентитет и заштити Српска православна црква у Црној Гори, гдје је ситуација таква као да се сви журе да Србе избаце из ове државе.

Писмо је услиједило поводом најновијих дешавања у вези са судбином Српске православне цркве и најава отимања њене имовине у Црној Гори, након оптужби Мила Ђукановића да СПЦ да покушава да чува инфаструктуру "велике Србије" и да омета европски пут Црне Горе, те најавио обнову такозване црногорске православне цркве.