latinica  ћирилица
11/06/2019 |  08:57 ⇒ 08:57 | Аутор: Index.hr

Шведска: Мушкарац пријетио бомбама на станици, полиција га ранила

Шведска полиција ранила је синоћ мушкарца на главној жељезничкој станици у Малмеу, након што су свједоци рекли да је пријетио да носи експлозив и ватрено оружје.

Главно средиште жељезничког саобраћаја на југу Шведске због инцидента је био евакуисано, а нико није повријеђен осим мушкарца ког је из ватреног оружја погодио полицајац.

- Позадина и разлог је пријетеће понашање мушкарца. Носио је двије торбе и тврдио да су у њима ватрено оружје и експлозив - рекао је полицијски дужносник Пер-Олоф Сојсет на конференцији за новинаре, преноси Index.hr.

Мушкарцу, чији идентитет још није утврђен, пружена је медицинска помоћ, а торбе које је носио подвргнуте су контролираним експлозијама, наводе из полиције.

Мушкарца су ухапсили због пријетње, а међу његовим стварима пронађено је неколико личних докумената с различитим идентитетима.

Иако је нејасно јесу ли торбе садржавале било какве опасне предмете, Сојсет је рекао да су службеници на мјесту инцидента морали да реагују под претпоставком да се ради о терористичком чину.

Повећана је присутност полицајаца на јавним мјестима у Малмеу, обалском граду са око 300.000 становника. Желљзницки саобраћај на тој релацији је због истраге обустављен, саопштили су регионални и национални жељезнички превозници.