latinica  ћирилица
10/06/2019 |  10:57 | Аутор: СРНА

НСРС сутра о Приједлогу закона о подстицајима у привреди

Народна скупштина Републике Српске требало би сутра да по хитном поступку разматра Приједлог закона о подстицајима у привреди, чији је циљ обезбјеђивање услова за спровођење свеобухватне реформе пословног окружења, те стварања повољнијих услова за повећање плата запослених у реалном сектору, речено је данас Срни у овој институцији.
НСРС - Фото: РТРС
НСРСФото: РТРС

- Законским рјешењем прописано је успостављање оквира за додјелу подстицаја привреди, а с циљем повећања конкурентности и продуктивности. Подстицаји предвиђени овим законом додјељују се привредним субјектима по два основа, за повећање плате радника и за директна улагања - наводи се у образложењу Приједлога закона о подстицајима у привреди.

Посланици би требало да разматрају и информацију о стању безбједности у Републици Српској у 2018. години и прва четири мјесеца ове године, а овај дио сједнице биће затворен за јавност.

На предложеном дневном реду је и Приједлог закона о допуни Закона о платама запослених у институцијама правосуђа Републике Српске - по хитном поступку и Приједлог закона о измјени Закона о банкама Републике Српске - по хитном поступку.

Народна скупштина би требало да разматра и Приједлог закона о социјалном становању Републике Српске.

Почетак сједнице заказан је у 10.00 часова.