latinica  ћирилица
21/04/2019 |  21:11 ⇒ 21:23 | Аутор: РТС

Раднички побиједио Партизан, меч преломио гол из офсајда

Нишки Раднички савладао је, након преокрета, екипу Партизана на Чаиру (3:1). Стојановић, Грбић и Ранђеловић су погодили за домаћи састав, док је једини гол за црно-бијеле дјело Ђорђа Ивановића. Погодак који је промијенио ток утакмице, дјело Петра Грбића, постигнут из ситуације коју ће вјероватно нешто теже бити објаснити "судијском грешком".
Раднички - Партизан - Фото: РТС
Раднички - ПартизанФото: РТС

Након тријумфа над Чукаричким у уводном колу финалног дијела српског шампионата, црно-бијели су тако убиљежили и први пораз.

Ненад Лалатовић, тренер Радничког, говорио је послије првог меча у полуфиналу Купа Србије између два ривала и пораза његовог тима у Београду да ће Партизан имати великих проблема на "терену који није тепих" на југу Србије, а то је, макар дјелимице, своју потврду добилу и у недјељној утакмици.

Партизан се мучио у првом дијелу, а Раднички, како обично бива у сличним околностима и на сличним теренима када једна екипа своју доминацију жели да оствари посједом, а друга ритмом и енергијом, је дјеловао конкретније.

Свакако није, међутим, био довољно конкретан с обзиром да је први гол постигао ипак Партизан. Ђорђе Ивановић је погодио у финишу првог деијла утакмице.

Ипак, у дословце посљедњој ситуацији у надокнади првог полувремена, Стојановић је лијепо погодио из слободног ударца за ивице казненог простора.

Два тима су на одмор отишла резултатски поравната.

Екипа Ненада Лалатовића је у отварању другог полувремена, послеиј акције која је једна од основних карактеристика свих екипа које је водио овај тренер (а у Србији их је заиста пуно) – дакле, говоримо о контранападу и брзом нападу – стигао до прилике да угрози гол Партизана.

А онда се догодила ситуација која је, то сада видимо, преломила сусрет. Петар Грбић, некада фудбалер Партизана, упутио је лопту искоса са лијеве стране. Она је била намјењена Ранђеловићу, чија дистанца од претпосљедњег фудбалера Партизана се мјери метрима прије него центиметрима, који је био у офсајду.

Лопта је ушла у гол, а да је млади фудбалер није додирнуо, што наравно, ако се говори о стриктном придржавању фудбалским правилима (јел‘ постоји још неки начин?), и даље чини офсајд, јер је стајао директно испред голмана Партизана Кљајића.

Штавише, он је чак и направио финту телом, преваривши и тиме чувара мреже црно-бијелих, што читаву ситуацију чини очигледнијом. Међутим, арбитар Бојан Николић и његови помоћници (или помоћник, у овом случају) то нису видјели, те је Раднички повео.

Недуго затим, а после негодовања фудбалера Партизана и смиривања од стране њиховог тренера Саве Милошевића, Раднички, очевидно охрабрен моментумом који је сада био на његовој страни потпуно, постиже још један гол и тиме рјешава питање побједника.

Раднички је други на табели плеј-оф лиге, док је Партизан трећи заједно са Чукаричким, а са само бодом заостатка за њима јесте екипа Младости из Лучана.